Semesterpratarna 2017 och sändningstider

1/7 och 1/8           Stefan Löfven

2/7 och 2/8           Lena Lundström Nordin

3/7 och 3/8           Märta Wulff 

4/7 och 4/8           Thomas Wahlbom

5/7 och 5/8           Ulf Boa Eklund

6/7 och 6/8           Aaron Axelsson

7/7 och 7/8           Christina Moreaus

8/7 och 8/8           Lars T Johansson

9/7 och 9/8           Klas Strandberg

10/7 och 10/8       Karin Näslund

11/7 och 11/8       Lillemor Bodin Carlson

12/7 och 12/8       Tommy Gustafsson Rask

13/7 och 13/8       Daniela Nyström

14/7 och 14/8       Clas Engström

15/7 och 15/8       Ulla Sjöström

16/7 och 16/8       Martin Björklund

17/7 och 17/8       Bengt Liljedahl

18/7 och 18/8       Ingela Bohm

19/7 och 19/8       Hans Hägglund

20/7 och 20/8       Anders Omnell

21/7 och 21/8       Mats Abrahamsson

22/7 och 22/8       Liselotte Hälldahl

23/7 och 23/8       Gabriella Röschmann

24/7 och 24/8       Agneta Olsson

25/7 och 25/8       Karin Almroth

26/7 och 26/8       Madeleine Källbom  

27/7 och 27/8       Anna-Britta Åkerlind

28/7 och 28/8       Johan Vestberg

29/7 och 29/8       Jennifer Pettersson  

30/7 och 30/8       Richard Norberg

31/7 och 31/8       Magnus Mark

Programmen sänds i samarbete med Radio Örnsköldsvik på 89,8 och 105,7 MHz, fyra gånger per dag, klockan 7.00, 9.00, 16.00 och 21.00.

I efterhand finns programmen alltid tillgängliga här i vår Poddradio.

 

Pratarna om sig själva.

Stefan Löfven    1/7 och 1/8

Jag växte upp i Sunnersta men blev vuxen i Örnsköldsvik. Mitt första fasta jobb var som svetsare på Hägglunds, som ledde till starkt fackligt engagemang i IF Metall. 2014 blev jag Sveriges statsminister. Jag har en tro på att alla samhällsproblem går att klara av, om vi arbetar tillsammans. Mitt semesterprat kommer att handla om kärleken till Ö-vik och om hur mitt liv där påverkar mitt arbete som statsminister i dag.

Lena Lundström Nordin     2/7 och 2/8

Företagare som driver Akilles AB med fyra anställda. Lärare vid medicinska fotterapeututbildningen. Bor i Hörnett, uppvuxen i Umeå. En idéspruta som gillar utmaningar. och möjligheter. Det finns många vägar vi kan gå i livet. Men det är bara vi själva som kan göra valet. Följ med mig på min resa genom livet med mina val och reflektioner.

Märta Wulff                         3/7 och 3/8

Jag har trivts och otrivts här och på andra sidan jorden, sålt skor i England men köpt ännu fler och bytt statsvetenskap mot journalistik trots att jag inte gillar att skriva – bara att bli klar. En enkel och komplicerad människa, precis som alla är. Ska prata om min miserabla strävan efter lycka eller att lyckas. Samt hur svårt det är att vara glad, kåt och tacksam.

Thomas Wahlbom                4/7 och 4/8

Lärare, musiker och körledare. Sedan 2003 rektor vid Mellansels folkhögskola. Han kommer att berätta om livsavgörande händelser och om sin dröm att göra absolut ingenting.

Ulf Boa Eklund                    5/7 och 5/8

Välkänd profil i Örnsköldsvik, främst med anledning av att han är VD för Mediapartner i Norr AB och ansvarig utgivare för Tidningen 7 som varje vecka når alla företag och hushåll i kommunen. Boas semesterprat kommer sätta fokus på tioårsjubileet av sommarkonserten ”Sjunde i sjunde”.

Aaron Axelsson                    6/7 och 6/8

Aaron är smålänningen som flyttat till Ö-vik två gånger i sitt liv. Om du inte hittar honom framför spisen eller i läsfåtöljen så är de säkraste ställena att leta på en bra restaurang eller på sommarnöjet i Tjusts skärgård. Han ska prata om dialekter, Drottning Silvia, drömmar i Nevadaöknen, studsmattor och kanske en eller annan Bellmanhistoria.

Christina Moreaus               7/7 och 7/8

Organisationskonsult, föreläsare, coach och gestaltterapeut. Engagerad i samhälls-, klimat- och livsviktiga rättvisefrågor. Naturnjutare o förälskad biodlare. Jag kommer att prata om min livsresa med nedslag i barndomens 50-tal, ett arbete på resande fot under 30 års tid och framtiden som pensionär.

 Lars T Johansson                8/7 och 8/8

Jag brukar understundom beskriva mig som en kulturpotät. Du vet ju att potatis kan man använda till det mesta och det har varit ett måste att vara bred för att klara sin försörjning inom detta gebit på dessa breddgrader. I grund och botten är jag dock skådespelare/sångare. Mitt semesterprat blir en vandring genom minnenas allé.

Klas Strandberg                   9/7 och 9/8

Landsbygdsvurmare från Långviken Långviksmon. Vinprovare, konstruktör, skogsröjare,

turistentreprenör, dykguide och just nu fiberkonsult.  Ska prata om hur det är att vara 50 och

fortfarande inte veta vad man vill bli när man blir vuxen.

Karin Näslund                     10/7 och 10/8

Född och uppväxt i Sollefteå och har jobbat i mediebranschen sen tidigt 2000-tal. Chefredaktör och ansvarig utgivare för ÖA och Mittmedias övriga tidningar och nyhetssajter i Västernorrland. Hennes semesterprat handlar om den lokala nyhetsförmedlingen – hur mår den egentligen? Och vem vill ta sig an jobbet att leda en redaktion när branschen verkar krisa?

Lillemor Bodin Carlson       11/7 och 11/8

Musikpedagog och körledare. Jag kommer att prata om Röster, Resor och Religion – tre områden som intresserar mig storligen. Mina musikval kommer också att anknyta till detta.

Tommy Gustafsson Rask    12/7 och 12/8

VD för BAE Systems Hägglunds. Har arbetat på Hägglunds i 20 år. Tommy är i grunden smålänning, gift och har två döttrar. På fritiden är han gärna ute i stugan på Ulvön med familjen, jagar eller håller på med något som har en motor. Han berättar om sin resa från småländsk bondpojk till VD och några händelser, upplevelser och utmaningar på vägen.

Daniela Nyström                  13/7 och 13/8

Körpedagog från Berlin. Resvan tillika hemmakär som genom sitt engagemang inom främst barn-och ungdomskörer har mött många intressanta och upplyftande personer som alltid kommer att finnas med på vänlistan. Ska prata om hur det var och är att vara ett Berlinbarn och att resa till okända platser och människor i så unga år. Och hur det har format henne som människa.

Clas Engström                      14/7 och 14/8

Clas är generalsekreterare för O-Ringen Höga Kusten 2018, orienterare som älskar smultronställen i norra Ångermanland och ofrivillig hästägare! Han kommer att prata om det mest krångliga sättet att ta sig tillbaka till den plats som man aldrig hade behövt lämna!

Ulla Sjöström                        15/7 och 15/8

Musikmakarnas grundare, reseproducent, entreprenör, vigselförrättare, manager, fadder, livsutforskare och mormor till många. Hon tar er med på en resa från livet på den lilla lantgården ut i stora världen.

Martin Björklund                16/7 och 16/8

En förhållandevis empatisk optimist som får utslag utan text-tv och som dessutom talar skånska skall under 60 minuter försöka underhålla Nolaskogsarn’ men även avslöja vad han tycker om Örnsköldsvik och uppmuntra till mer möten, lek och genomtänkt arkitektur.

Bengt Liljedahl                     17/7 och 17/8

Nybliven pensionär och morfar. Bor på lantgård i Mosjö Skorped. Har jobbat som utvecklingschef  vid Hägglunds i Mellansel. Startade småskaligt jordbruk under 80- och 90-talen. Har även fått titeln “kulturmjölnare”. Semesterpratet blir en reflektion om min passion för teknisk utveckling, från uppväxten på ett småskaligt jordbruk till Hedersdoktor vid Luleå Tekniska Universitet.

Ingela Bohm                         18/7 och 18/8

Kommer ursprungligen från Arjeplog men bor numera i Bredbyn. De senaste fem åren

har hon ägnat åt forskarstudier i Umeå, vilket kulminerade i en avhandling om hem- och

konsumentkunskap. Sågningar, Sauron och sömnlösa nätter: Ingela berättar om sin turbulenta tid som doktorand.

Hans Hägglund                    19/7 och 19/8

Har varit egen företagare i ca 30 år i ett flertal verksamheter. Jag kommer att prata om åren 1994-95 när Hoppets Stjärna hade sommarläger på Högbrännagården (Tjernobylkatastrofen). Jag var rätt inblandad i detta som volontär och reste ett antal gånger till Kiev för att hjälpa barnen.

Anders Omnell                     20/7 och 20/8

Bor i Kroksta med min fru Anette och tre barn. Jobbar för Bosch Rexroth och har tillsammans med familjen bott och jobbat i Frankfurt i 3 år. Borta bra men hemma bäst. Men, vad är hemma? Jag har ägnat 35 år av mitt liv som ideell ledare inom idrotten. Den stora frågan jag har just nu är – kommer den ideella insatsen i föreningslivet att finnas kvar om ett antal år?

Mats Abrahamsson              21/7 och 21/8

Rocktåget, Tomas Ledin, Gyllene tider, Rhapsody in rock och många andra konserter gästade Ö-vik på 90-talet tack vare Mats. Han bor och arbetar nu i Stockholm, och producerar kongresser i både Sverige och Norge. Jobbade också med Melodifestivalens Ö-viksbesök 2007, 2010 och 2014. Han kommer att prata om Mello i Ö-vik, om artister han jobbat med, om arbetet som producent och människors olikheter.

Liselotte Hälldahl                 22/7 och 22/8

F d sjuksköterska. De flesta känner säkert mest till mig som tidigare ordförande för Själevads hembygdsförening och som redaktör för föreningens medlemshäfte samt också som skribent i Själevadsposten. Musiken i mitt liv får bli grundtemat i mitt semesterprogram och då i vid bemärkelse – en del av det som haft och har stor betydelse och som format mig och mitt liv.

Gabriella Röschmann          23/7 och 23/8

Skribent och inspiratör som i höst kastar loss från jobbet hos Örnsköldsviks kommun och blir företagare på heltid. Genom åren har skrivandet och orden format det som jag kallar Ordlycka. I ordlyckan ryms det egna skapandet och glädjen att få inspirera andra till kreativitet. Mitt semesterprat kommer att handla om ett livsviktigt lyssnande och skrivandets magi.

Agneta Olsson                      24/7 och 24/8

Agneta Olsson är sångerska och frontperson i legendariska dansbandet Thor Görans samt artistduon ”Agneta & Peter”. Hon turnerar i hela Norden och firar i år 30 år som turnerande sångerska. Agneta är född i dom djupa skogarna i Västerbotten. Hon kommer att berätta om livet efter vägarna, härliga turneminnen och anekdoter.

Karin Almroth                     25/7 och 25/8

Född och uppvuxen i Råsunda, Solna och har alltid hejat på Modo. Jag är specialist i kvinnosjukdomar och förlossningar och brinner för kvinnohälsa men även för skärgårdsliv. Jag ska berätta om varför en Solnatjej bosätter sig i Örnsköldsvik samt glimtar från mitt yrkesliv som gynekolog.

Madeleine Källbom              26/7 och 26/8

Präst i Själevads församling. Jag är en 08:a med passion för kultur, litteratur och friluftsliv, och att möta nya människor. Genom det lever och växer jag, genom det finner jag Gud – i den klara luften, i gemenskapen, i det stilla suset. Mitt semesterprat kommer att handla om hur jag fann min väg till Örnsköldsvik, och min inre resa hem till Gud.

Anna-Britta Åkerlind          27/7 och 27/8

Kommunpolitiker för Centerpartiet och företräder allianspartierna som kommunalråd för

oppositionen. Född och uppvuxen vid Kalmarsund men har bott större delen av livet i Örnsköldsvik. Sambo med långhåriga kattdamerna Asta och Kajsa. Ett prat om drivkrafter och var och hur man lär sig saker, egentligen. Vad som driver mig att vilja vara mitt i samhällsutvecklingen.

Johan Vestberg                    28/7 och 28/8

Johan Vestberg, den ständigt ifrågasättande affärsrådgivaren. Berättar om hur Djingis Khan besegrades i Örnsköldsvik, hur man formas av 2000 innovationer och om kärleken till en plats. Ni kommer även att få uppleva världens första kreativitetstest via radio.

Jennifer Pettersson              29/7 och 29/8

Jag har ägnat hela mitt liv åt gymnastiken och har tränat/tävlat för svenska landslaget sen 2007. Under en lång period mådde jag mycket dåligt, men tack vare en stark vilja och envishet lyckades jag bli en av Sveriges mest framgångsrika gymnaster. Det här är min historia om hur man tar sig från botten till toppen och bygger upp sig själv till en starkare människa, både i och utanför elitidrotten.

Richard Norberg                 30/7 och 30/8

Jag är Richard sångkock. Vad är en sångkock? När blev jag det och varför? I mitt sommarprat berättar jag min historia ifrån en Nordingråpojke till Övikskrögare.

Magnus Mark                      31/7 och 31/8

Frilansande Skådespelare, Filantrop och Öviksbo i förskingringen. Ska bland annat prata om emotionell intelligens och vikten av att våga se, lyssna och lära av det annorlunda.

 

 

 

 

Total Page Visits: 1299 - Today Page Visits: 1