7 reaktioner på ”erik o sjödin – minnen från cypern”

 1. Mycket bra berättelse om ung mans äventyr på Cypern.
  Med ett leende lyssnar jag och känner jag igen alla upplevelser, som även jag fick året efter din resa. Det blev en period av mycket stor betydelse för en ung man ! Bra Erik !

  1. Jag håller med dej Jämteby, man känner igen sig även om jag hamnade i Sinai. (52M & 56M.)

 2. Trevligt att lyssna på vår elitsoldatkompis från I21! Erik var verkligen en riktig kraftkarl, vilket fortfarande gäller! Vi träffas fortfarande, började 1990 med 25-årsmuck, och har träffats vart 5:e år! Det blev lite hack i skivan 2020 men det skall vi ta igen till sommaren!

 3. En finstämd berättelse om ett begynnande äventyr för en 19-åring från Ö-vik. Att få höra denna berättelse från FN-bat 30 C är intressant.

  Själv kom jag till Famagusta den 8 oktober 1972, för att arbeta som turistguide för svensk resebyrå. Jag kom under min tid fram till den turkiska invasionen sommaren 1974, i kontakt med många FN-soldater, deras anhöriga och andra fans!

  Jag hör gärna på nästa avsnitt av Erik – när det nu blir. Ser ingen avisering om det.

 4. Tack, många minnen kommer fram. Gold Fish camp 42C, 1969. Senare Mellersta östern.

 5. En fantastisk fin berättelse om en mycket ung och beslutsam man som utbildar sig till FN-soldat från Ö-viks djupa skogar. Jag beundrar hans envishet som han kämpade sig igenom hela sin soldat utbildningen och avslutade sin utbildning med med de högsta betyg, samt en medalj. Jag fick en liten kramp i bröstet när han skulle säga adjö med sin mor. Men det hejdade inte denna unga soldaten att ge sig av, och ut i den stora världen för att äventyra en hel annan världs del med två olika kulturer och religioner. Jag beundrade också hans djärva nyfikenhet, och själv undersöka och bedöma faran, som andra FN- soldater fruktade för.
  Tack också för de underbara sånger.
  Jag vill med stor glädje, samt intresse lyssna fortsättning av hans nästa avsnitt i detta program. Hur kan jag få veta när det blir?
  Vänlig hälsning
  Bozica Mäkitalo BA01 93-94 Bosnien

 6. En mycket fängslande och välformulerad berättelse . Speciellt delen om tiden vid I21 som föregick Cypern-äventyret. Kan kanske bli ett eget program om minnen från Sollefteå 64/65 ?

Kommentarer är stängda.