johan jinton

Jag är uppvuxen i Järved, men bor nu i den lilla byn Grundtjärn i Örnsköldsviks ödsligaste utkanter. Jag ska berätta om min resa från stad till land och vilka förändringar det medförde för mig. Jag ska också dela med mig av en del tankar och funderingar och hur dessa under denna resa öppnade vägen till mitt hjärtas innersta längtan.

Total Page Visits: 6333 - Today Page Visits: 2

39 reaktioner på ”johan jinton”

 1. Tack Johan. Ett fantastiskt semesterprat. Innehållsrikt, tänkvärt. Du har en behaglig röst, och pratade inte så fort vilket många gjort. Detta kommer vi att bära med oss. Har lyssnat nu på morronen, tillsammans med min kära hustru Ingrid. Än en gång ett stort tack.

  1. Jag är 18 år och har påbörjat samma resa som både du och Jonna har avslutat.

   Jag går på gymnasiet nere i Vänersborg och bor på loven uppe hos farsan i byn Lillsele norr om Junsele och när vardagen har kommit inpå knackar denna ensamma följeslagare på men när lovet kommer och jag är tillrätta hemma på byn då är det bara jag med ett bakomliggande lugn.

   Jag ska trotsa livets färdigvalda väg och låta mitt hjärta leda mig istället. Stort tack Johan för tankarna du förmedlade!

 2. Fantastisk historia som du delar med dig av. Du är en duktig berättare och en kreativ person som har mycket att ge dina medmänniskor. Blir mycket nyfiken på dina smycken. Tack för en fin stund med dig.

  1. Tack Johan!
   Det var fint att höra din berättelse, där livet med en livskamrat blir så viktigt.
   Detta, så långt borta från denna världens trasighet, det har du funnit!
   Önskar er allt gott och att kompassen för er hela vägen ända hem där evighet och det goda med Gud kan toppa er resa!
   Där finns jag i tryggt förvar!
   Mvh Kurt med rötterna i Gulsele

 3. Tack för ditt fina semesterprat, tänkvärda ord du förmedlade.

 4. Tack Johan för ett fantastiskt sommarprat! Sitter på min terass i Santa Luzia, Portugal och lyssnar ( har tidigare bott i Bonäset).
  Jag har följt Jonnas blogg från start och nu även lärt känna dig lite mer. En fantastisk resa som visar att allt kan hända om man bara lyssnar inåt och följer sitt hjärta. På bloggen/ Youtube har du hållit en låg profil men nu vet man mer om personen Johan.
  Fortsätt att leva er dröm och ta hand om varandra ❤️
  Kramar

  1. Tusen tack Eva-Lisa! Så roligt att du uppskattade semesterpratet och tack för att du följer oss på vår resa 🙂

 5. Jag är nog bland de första som började skriva om Jonna Jinton för redan här, 2012, la jag in den första artikeln om henne.
  https://hittaupplevelse.se/2012/02/jonna-jinton-och-livet-i-grundtjarn/

  Det var så annorlunda att läsa Jonna´s blogg som för en gångs skull inte handlade om smink och mode och feta selfies på sig själv i halvnakna poser. Nej, här var fokus på den vackra naturen vilket gjorde att jag som gammal skogshuggare, som varit mer ute i naturen än de flesta, blev varm om hjärtat.
  Det var så fint att följa henne och hennes hund på deras strapatser där i “vildmarken” och se alla hennes vackra naturbilder.
  Jag ska ärligt berätta att det var med dubbla känslor som jag fann att Jonna, funnit en levnadspartner. Då och där förstod man att den tiden alla vi som haft “Jonna för oss själva” nu var till ända. För så är det ju, en livspartner blir ju viktigare än allt annat. Efter 45 års äktenskap vet man sånt.. 🙂

  Men det har varit trevligt att följa er båda också även om det ju ändå är Jonna man är mest intresserad av, hennes bilder, hennes vackra foto, den vackra konsten.
  Vi män blir ändå alltid ett slags “bihang” när man delar en blogg, Johan, sånt får man räkna med..

  Följer dig än, Jonna, mycket har ju hänt på 8 år. Skönt att se att du fortfarande är den vackra, norrländska, naturälskande kvinnan som vi “lärde känna”, alla vi som funnit dig här ute i cyberrymden

  Ha ett fint liv båda två. Hoppas ni får ett lika långt liv som jag och min Anna har fått.
  Och att det blir lite likt som Marita Ohlquist, diktat;
  “Vi möttes i ungdomens knoppningstid, gemensamt slog vi ut i full blom, nu vissnar vi långsamt tillsammans” ❤️?
  //Carl

 6. Tack ?

  En helt fantastisk berättelse, så fint & så ärligt!
  Önskar er bägge en fortsatt underbar sommar ??

  /Berith Jonsson

 7. Stort TACK för en mycket fin berättelse! Önskar er en ljus och fin framtid! Kram / Ulla Wikström

 8. Ett jättetrevligt program! Jag blev alldeles tårögd på slutet vilket inte var bra då jag körde bil förstås, men allt avlöpte väl

 9. Hej Johan har lyssnat på dej och jag önskar dig och Joanna lycka till ett trevligt program och dina tankar om att leva i Grundtjärn köper jag fullt ut det är vackert där och med en vacker kvinna är det paradiset lycka till med er

  1. Hej Hans!
   Så roligt att du skriver och att du lyssnat!
   Tack så mycket och detsamma till dig! Hoppas du mår och har det bra 🙂

 10. Helt fantastiskt! Det bästa jag hört . Önskar er all lycka och kärlek på livets stig

 11. Bra o intressant semesterprat! Ordning o reda på Baldersvägen då som nu!
  Lycka till båda två!

 12. Tack Johan för ditt fina o tänkvärda semesterprat! Vi, frugan o jag, sitter här i södra Östergötland, Kisa och just lyssnat på ditt program. För mig med rötterna i Grundtjärn o Myckelgensjö har trakten där ni bor blivit som en andra hembygd. Hälsa frugan som vi träffat ett flertal gånger!
  Johnny o Ing-Marie Wallin

  1. Hej Johnny och Ing-Marie!

   Tack själva för att ni lyssnat! Så roligt att ni tyckte om det!
   Jag ska hälsa Jonna så gott från er 🙂

 13. Jag sitter här och är så berörd att tårarna rullar okontrollerat nedför mina kinder. Jag relaterar till näst intill allt du beskriver, om ensamheten och att trivas som bäst i den. Om längtan efter något annat, att inte riktigt höra hemma i denna tiden eller ens denna värld. Den tacksamhet, kärlek och treenighet tillsammans med Jonna som du beskriver i slutet kan omöjligt ha lämnat någon oberörd och jag saknar ord för att beskriva hur djupt detta berörde mig.
  TACK för ett fantastiskt sommarprat!

  1. Tack så mycket Annie för dina ord och för att du lyssnat!
   Så fint att höra att du kände igen dig och att det berörde 🙂

 14. Tack Johan!
  Det var fint att höra din berättelse, där livet med en livskamrat blir så viktigt.
  Detta, så långt borta från denna världens trasighet, det har du funnit!
  Önskar er allt gott och att kompassen för er hela vägen ända hem där evighet och det goda med Gud kan toppa er resa!
  Där finns jag i tryggt förvar!
  Mvh Kurt med rötterna i Gulsele

  1. Hej Kurt! Tack för att du lyssnade och jag önskar dig detsamma! 🙂

 15. Hej Johan! Ditt Semesterprat berörde mig. Så fint att du berättar om ensamheten, och att den inte är farlig. Den är nödvändig och utvecklande, tänker jag. Att vara ensam tillsammans med någon – det är fint!
  Tack för dina ord.
  Barbro Tjernström, Skorped

  1. Hej Barbro!

   Så kul att höra att du uppskattade det och att du ser det på det viset 🙂

 16. Så fint sommarprat Johan! Och herre min je vad tårarna sprutade när du spelar Kalles Underbart på slutet. Den låten tar alltid tag i min själ på ett vis som få sånger gör. Tack för att du delade din berättelse och vilken magi som sker om vi bara vågar lyssna inåt och gå dit våra hjärtan önskar mest. Hälsa Jonna så mycket, hoppas vi kan ses snart! <3

  1. Tack Jacqueline! Va glad jag blir att du tyckte om det 🙂 och ja, jag tyckte den låten hade ett passande avslut. Vi hade även den som låt på “utmarschen” på vårt bröllop 🙂

 17. Tack för ditt fina sommarprat!
  Jonnas resa har jag följt ett tag så det är roligt att höra din resa också. Älskar dina smycken, har gett Tomas Nilsson ( fd jobbarkompis) en hint att jag vill få ett men de ha han nog glömt?. Ta hand om varandra och tack för dina kloka ord
  Ewa Åström västeralnäs

  1. Tack så mycket Ewa för att du lyssnade! 🙂
   Du får påminna honom 😉 Hälsa så gott till Tomas från mig. Säg att jag saknar honom.

 18. .Blev tipsad av Olle Häggström idag om ditt semesterprat. Jag har lyssnat på dig nu ikväll. Tack för att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter från ditt liv. Mycket tänkvärt! Önskar dig all lycka nu och framgent.
  Hälsningar Doris Bergman, Junsele.

 19. Ett underbart, ärligt och känslomässigt sommarprat. Tack för dina insikter.

 20. Äntligen har jag tagit mig tid att lyssna på ditt sommarprat och ångrar inte en sekund ? Så fint, ödmjukt och ärligt du berättar om ditt liv. Först blev jag lite ledsen när du talar om din ensamhet men så klart var det ett sökande och du har funnit din själsfrände och meningen med ditt liv. Jag är så glad för ditt mod och ställningstagande och mest för att du är lycklig och tacksam för ditt liv. Önskar dig och Jonna allt gott och fortsätt följ ditt hjärta.❤ Kram från faster Ann ?

Kommentarer är stängda.